SPRIDDA UTTALANDEN FRÅN KUNDER 2008 9 10 11 12 13 14 16

 Tackbrev efter kurs

”Du har verkligen gjort ett kanonbra arbete, du har vunnit både min dotter
och mitt hjärta Det är länge sedan jag såg henne så glad och säker på sig själv i sitt hanterande med hästar. Osäker har hon inte varit men du har verkligen lyft henne mil upp i sin kunskap och i sitt självförtroende.”

” Tack för att du engagerar dig. Den som är värd rosor skall ha dem:)”

 Första lastningen efter kurs

” Vad händer? Jo rakt in i vagnen, inget stress inget nervös bara stod där och tyckte
att det var mysigt. Vi lastade några gånger till på höger sida och stötte inte på några problem.
Därefter skiftade vi till vänster och han gick lika snällt in igen.”

Hej!! 
Nu äntligen tar jag mej tid att maila.
Men i söndags kväll efter markträningen så provade jag att leda in henne i släpet då det bara stod parkerat bakom stallet och det gick jätte bra. Hon kastade sej en gång men insåg viken grimma hon hade på sej och gick sedan in snällt och fick lite havre och klappar och sen bad jag henne gå ut. Den prosiduren gjorde vi tre gånger sen gick vi in och åt kraftfoder i stallet som belöning. (Jag var jätte glad).
ville bara rapportera läget lite så du vet att allt slit inte varit bortkastat.
Vi ska ta ut sadelmakaren så hon får en bra sadel och sedan börja rida.
 
MVH / M

Hej Lennart!

Tack för två jättebra dagar! För oss har det fungerat jättebra. Vi var i Uppsala i söndags på en träningstävling. Vår pärla gick direkt in i transporten både dit och hem. Han var lite otålig när vi kom fram till Uppsala och gjorde en liten ansats till stegring, men vi tog det lugnt och han lugnade ner sig. Vi kunde sedan utan problem lasta ur honom i lugn och ro. Resan hem gick bra  utan några som helst problem.

 

Hejsan Lennart!
Hoppas att allt är strålande med dig :) Vilken lektion E. verkar ha haft, det såg ju jättebra ut när hon tränade själv dagen efter du varit där. Hon verkade också mycket tryggare i sig själv nu när hon har sett vad det är för problem hon har och att det går att lösa.
Med mig och min islandshäst (som inte ville trava) går det faktiskt toppen. Hon är numera helt klockren i traven, travar med stora luftiga steg och med bra energi utan krångel. Tölten sittar också där, både på lös tygel utan inverkan annat än med sits och samlad med vackra stora steg. Galoppen.. Tja, den jobbar vi på.
……………………………>
Nu vart det verkligen ett jättemail! Men det var länge sen jag skrev och det är så roligt att få berätta om allt roligt som händer, efter all hjälp vi har fått av Dig. Det är ju mycket tack vare Dig som jag och min häst har en så fin kontakt som vi har :)

 

Hej Lennart!
Som vi ser det var det helt klart det faktum att jag inte lät mig flyttas när hon kastade sig ut som har varit avgörande. Vi är så otroligt tacksamma för alla goda råd och för att du verkligen har tagit dig tid att hjälpa oss. Vi har en liten, liten bit kvar. Hon går utan problem in men kastar sig ut ibland. Vi har ännu inte börjat med att sätta dit bommarna i baken utan vi avvaktar ett tag till. Jag övar korta stunder varje dag och hon blir mer och mer stabil. När jag känner att hon börjar få energi bakåt smackar jag lite och flyttar henne framåt istället. Någon gång har jag tom lyckats häva när hon har börjat kasta sig. Hon får ingen mat i transporten utan vi jobbar med att hon ska stanna kvar för att jag säger åt henne.
Återigen TACK!
A. och M.(o en glad och trygg häst som slipper stress vid lastning och istället står och tittar ut genom fönstren i transporten!)

       

 

 

Hej Lennart!
Jag och min dotter var mycket nöjda med resultatet av lastkursen,
Posetiva med dig är att du lugn och tydlig.
Hästen fick snabbt förtroende för dig.
Jag har ingen erfarenhet av andra kurser i horsemanship, Men som novis i detta så är vi mycket nöjda ! Betyg:MVG!
Negativt  att det är omöjligt att pruta. (ha ha ha)

Ha en riktigt skön jul!

 

Ett stort tack !
God Jul & Gott Nytt År!

Jag vill tacka för ett stort engagemang och generositet.
Utan ditt slit Lennart hade jag aldrig klarat detta.

Kram

 

090711

Men nu till det som vi kan glädjas åt: Vi kan lasta vårt vackra sto utan fara för livet! Hon har backat ut några gånger utan tillåtelse, men det har inte varit panik för att vi väntar ju med att stänga tills hon står lugnt och fint och väntar. Under de första veckorna efter kursen stod hon ju hemma och om du minns så hade vi ju sprutfobi att brottas med.... Efter utbildningen så har A. kunna ge henne sprutor helt själv!!! Ja, vad mer kan man önska : ))
A. upplever att hon har bättre/närmare kontakt med sin vän efter kursen, dom har ju varit som ler och långhalm sen första dagen men nu är det på ett djupare plan... Trevligt! I torsdags gjorde vi den där resan som vi skulle ha gjort förut och flera ggr om det funnits tid/möjlighet, en utflykt med grönt gräs och mys som enda mål... det gick bra!
Tack för en välbehövlig fantastiskt bra kurs, det var i elfte timmen!!! och den gav oss det vi behöver för att klara framtiden!!
Varma hälsningar A.& M.


090907

Hej Lennart!
 
A. har gjort ytterligare framsteg tillsammans med T.
Hon lastar henne helt själv, lämnar henne i vagnen och går runt och stänger bakom henne...
Så din utbildning har verkligen gett full utdelning för os : )  !!!

100104

Filmad lastträning; se blogg (Före-Efter).

 

100327

Tack Lennart för en fantastiskt rolig och lärorik 2-dagars kurs! Att med hjälp av ledövningar, fobiträning och slutligen lastövningar, verkligen få hästens förtroende och bli ledaren utan varken piska, linor eller hårda ord, det är magi. Du är verkligen den bästa läraren med ditt lugn och kunnande.

 

100422

Jag vill tacka dig för dessa gånger som vi har träffats. Du besitter en oerhörd mängd tålamod och det var just det som har gjort att lilla damen gått in i transporten tillslut. Trots stundvis enormt motstånd så har du ändå lyckas fullfölja det som har krävts ifrån henne utan att bli arg eller tappa hoppet. Tack vare dig har även jag återfått hoppet.

Det är ingen lätt häst jag har skaffat men med dina kurser och kloka ord på vägen har jag fått de rätta verktygen som behövs för att kunna hantera mitt envisa sto på rätt sätt. Att dessutom slippa en massa otrevliga hjälpmedel som linor, kedjor, kvastar eller piskor vid lastning gör en stor skillnad. Själva lastning blir inte uppstressande och otrevlig.

Jag hade aldrig klarat lastningsmomentet utan dig och din hjälp. Tack återigen Lennart!

Många hälsningar ifrån A.

100505

Efter kursen så tränade jag 1 gång och då gjorde vi alla förberedande övningar. T gick direkt in utan minsta tvekan. Under 2 intensiva dagar så lastade jag och åkte iväg vid 3 tillfällen och det fungerade utmärkt. Trots nya miljöer med massa hästar och liv och rörelse så gick det bra att lasta. Egentligen är jag (nu i efterhand) lite glad att vi haft dessa problem. T och jag har kommit varandra närmare och vi kommunicerar mycket bättre. Och det bästa av allt är att jag märker skillnad när jag rider honom.

Hälsningar M

100905

Hej och TUSEN UUUUNDERBARA ROSOR till dig för idag!

Det var en fröjd att se dig arbeta och dessutom förmedla så härligt till oss alla!
K & A med Z

101007  Efter Höstläger

Överlyckliga tjejer är hemkomna!

Jag har hört superlativer från två håll. Vilken lyckad vecka!!! Massor av nya intryck, idéer och kunskap som mina flickor har insupit under dessa dagar!  "..Och maten var fantastisk! Och det luktade nybakat varje gång man kom in genom dörren!"

Att träningen varit enormt lärorikt och gett självförtroende hos tjejerna är uppenbart.

Jag kan bara säga .......TACK OCH TACK IGEN!!!!!

101018

Blogg från Pytt på Rånäs Stall

 

110816-110820

TACK Lennart:
För att du är en så levande, engagerad och noggrann hästnörd.
För att du delar med dig av alla dina kunskaper och är så ansvarstagande.

Hoppas vi ses igen, M och N i Norge.

4 apr 2012

Det gick hur bra som helst att lasta :-)))  Stängde och åkte en liten
 sväng, var lugn.
Hur fäster man repet vid grimman med specialknopen, fick inte riktigt till det, har du någon bild?
Tusen tack för all din hjälp, du har gjort ett riktigt proffsjobb utan att använda tvång.

 Kram & Glad Påsk,

Å & K

Skotstek!

feb 2013

Tack Lennart för ett otroligt bra jobb!

Kram J och S.

Juni 2014

Lennart tog sig tid att lyssna in vad min häst har för bakgrund,  samt hur jag arbetat med hästen fram till idag.
Han arbetade lugnt och metodiskt enligt sin filosofi kring hur man bygger upp ett bättre förtroende för människan. Det i sin tur ledde till att jag kan lasta i och ur hästen på ett säkert och lugnt sätt.

Stort Tack från V och L

 2016

Hej Lennart! Vill verkligen tacka för ditt gedigna och tålmodiga arbete med mig och min fyrbenta vän, vi har hittat tillbaka till glädjen! Efter att ha tömt ut mitt eget register i att bryta det eskalerande ledarskapsproblemet var jag nedslagen och smått desperat när vi sågs första gången. Nu har jag, tack vare dig, en helt annan säkerhet i mitt ledarskap. Men den största vinsten är kanske ändå att du hjälpt oss hitta ett sätt att ha roligt tillsammans i vår träning med frihetsträningen, när min stora vän efter ett pass kommer fram till mig för att bara vara nära är lyckan total.         Du är grym!

 

Ring eller skriv för mer info    0707 32 93 96 

 Hem hem       Karta      Lastningskurs   Alla kurser